Våga släppa in färger i hemmet

Många svenskar väljer ofta den lätta och praktiska vägen fram när det gäller inredning. Kanske också för att många gillar den, det ska passa alla och det som svenskar i allmänhet är kända för, så vill man ju inte sticka ut för mycket. ;) 
Men inredning behöver inte vara tråkigt och det behöver absolut inte vara för mycket om man sticker in en färgklick lite här och var. I detta inlägg tänkte jag visa vad jag menar. 
 
1. Grått är det nya svarta. Svart har alltid varit en lätt färg att matcha till eftersom den i stort sett passar till det mesta. Men på senare år har grått även växt fram och lite tagit över den svarta färgen. Det passar mig bra eftersom grått är en av mina favoritfärger.
 Bilder från http://skonahem.com/
 
2. En känsla av romantik. Rött och rosa är de typiska färgerna för att beskriva romans och kärlek. Ett hem med små klickar av rött och rosa på textilier eller annat gör hemmet mer personligt, mjukt och bohemiskt. Även dukar på bordet eller mattor på golvet ger bara en känsla av att någon bryr sig om att det ska se hemtrevligt ut.
Bilder tagna från Pinterest.com 
 
3. Lyft in växter och blad i massor. Växter är inte bara fina att se på utan de hjälper även till att rena luften och hjälper även till att ta upp fukt i huset och omvandla till ett torrare klimat. Plus att det ser otroligt hemtrevligt ut med lite växter i fönstret. 
 
4. Mörka golv, mörka väggar och mörka mattor. Mörka färger är som sagt alltid lättare at kombinera med varandra i hemmet eftersom de passar till de mesta. Det som många då inte tänker på är att ett hem med där allt är mörkt, blir man mer ledsen och tung inombords än om man istället bor ljust där allt känns lättare psykiskt. 
Så ett tips är att blanda. Innan jag bytte tapeter hemma hade jag mörka vilket tyngde ner rummet och gjorde även att det kändes mindre i storlek. Så när jag bytte valde jag ljusa till ett lite mörkare golv och jag kände genast skillnad. Men vill man inte blanda in tapeter och golv i inredningen räcker det ofta med textilier, möbler eller annat att välja ett ljusare material på.
 Bilder tagna från pinterest.com
 
5. Vitt, vitt, vitt. Även vitt brukar fungera som svart att det är en färg som är lätt att kombinera. Vitt golv exempelvis reflekterar även ljus bra och gör att rummet känns större och ljusare. Men även i ett ljust och fräscht hem kan det vara fint att bryta upp med glada färger på textilier för att hemmet ska kännas hemtrevligt.
Bilder tagna från Pinterest.com 

Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Jag gillar att ha vitt/grått som en grund och sedan kunna ha färg på kuddar, filtar, gardiner eller mattor för då kan man byta ut färger lättare ifall man tröttnar :P

Svar: Ja visst är det så! :)
Amanda Niclasson

2016-08-28 - 12:29:50
Blogg/hemsida: http://blogg.anniesfotografier.se

Namn:

E-postadress: (Obligatorisk & osynlig)


Blogg/hemsida:


Kommentar:

Ladda ner en egen bloggdesign gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo