Tips för en praktisk inredning

1. Få in mer ljus i huset genom lampor och stora fönster! Jag älskar myslampor och härligt varmt ljus som fyller rummet. Lampor och stora ljusstakar kan vara en superfin detalj för att en extra fin prägel på rummet eller för att bara fylla upp det mer. Att kombinera ljus genom olika sorters lampor och från olika ljuspunkter i rummet sätter en stjärna på tillvaron. 

 
2. Hitta din egen stil! Jag älskar som ni vet marin stil med många ljusa insläpp från fönster, högt till tak, segelbåtar i fönster och kuddar i soffan med blåvita stjärnor på. Men ni har säkert en helt annan stil på hur ni trivs bäst och därför måste du hitta din egen stil. Är du osäker på vilken stil som faller dig i smaken, googla på inredningsstilar och jag lovar att du får upp en hel del förslag. 
 
 
 3. Blanda vintage och modernt och lyft fram de små detaljerna som gör ditt hem levande! Varför stänga in alla gamla och slitna vintage saker bara för att nya stilar och möbler kommer? Jag tycker att det är grymt snyggt att blanda modernt och vintage genom att piffa upp gamla saker till nya. Mer än vad man tror kan komma till användning, bara man tänker utanför boxen. 
 
 
4. Tänk stort! När man inreder får man tänka på storleken på rummet först och främst och vad det används till. Är det ett litet rum, kan det vara fint att sätta ljusa tapeter på väggarna för att göra rummet större eller om det är ett stort rum kan det vara finare att hålla sig till dovare färger för att göra rummet mindre. 
Likadant kan man tänka när det gäller möbler. I stora rum, tänk stort och var inte blyg för att sätta in megasoffan, det kommer att göra att rummet känns mer fyllt och inte så kalt. Samtidigt kanske man ska tänka en mindre soffa i ett mindre rum så att inte soffan är den som tar över hela rummet utan att det finns yta kvar till annat. Samma sak kan man tänka på val av säng i sovrum eller matta i vardagsrummet. 
 
 
5. Val av tapet kan vara avgörande! Som jag skrev innan så är val av tapet viktigt för känslan i rummet. I ett litet rum med en dov tapet gör det väldigt litet, även om det finns många ljusinsläpp. Men en ljus tapet skulle istället göra att rummet känns större och mer luftigt. 
I ett stort rum kan en ljus tapet kännas ännu större och dessutom mer kalt och inte så inrett. I ett stort rum skulle jag istället valt en dov färg då rummet känns mindre, mysigare och inte så kalt och stilrent. Men det är bara min åsikt, man kan säkert få till det bra på annat sätt också. 
 
 
6. Gör "oviktiga" rum viktiga! Jag tror att många tänker när de ska renovera hemma att de viktigaste rummen som kök, vardagsrum och sovrum står högst på prio-listan. Men man glömmer ofta rum som hallen, toaletten och kanske kontoret. Det är rum man vistas i dagligen men kommer att använda mindre om det finns nya och fräshare rum någon annanstans. Hallen tycker jag är en central del i ett hus. Det är där man passerar varje dag när man går och kommer hem eller som genomfart vilket ger en styrka till resten av dagen. Ser hallen ut som en byggarbetsplats, kommer energin till resten av dagen att sjunka betydligt. 
 
Bild lånad från http://www.karros.se/
 
Alla bilder är från Weheartit om inte annat är angivet.
 
Love, Amanda

Postat av: Lisa

Riktigt bra tips! Ska jag def ha i åtanke! Mvh en som har noll känsla för inredning.. :/ :P

Svar: Tack snälla! Va roligt att tipsen var till användning 😃
Amanda Niclasson

2016-08-13 - 13:36:41
Blogg/hemsida: http://www.lisabengtssons.com
Postat av: Heléna

Vilket härligt inlägga fina Amanda! Du har så rätt i det du skriver! Ljuskällor är verkligen viktigt i ett hem för att få den där lika extra hemtrevnadskänslan och höja mysfaktorn. Jag har taklampor plus fönsterlampor i samtliga rum här hemma med fönster och jag har dessutom inrett med väggljusstakar vid sidorna av min tv så de lyser upp i bakgrunden när man släcker ner för att ha en myskväll i soffan. De små ljusstakarna för värmeljus är också en bra detalj som aldrig blir fel på ett bord :D När det gäller tapeter så svävade jag ut lite över gränserna nu när jag renoverade mitt kök och valde en riktigt mönstrad tapet i ett litet kök, men eftersom den var vit som bas med ljusblå mönster i så tänkte man inte så mycket på att det var ett så levande mönster när jag kompletterade med ljusa möbler - vitt vitrinskåp, benvita gardiner och vitt köksbord och stolar - gäller att känna sig fram :D
Hoppas du får en fin helg!
Kram <3

Svar: Tusen tack för din långa och fina kommentar!
Kram på dig 💗
Amanda Niclasson

2016-08-13 - 17:06:29
Blogg/hemsida: http://helna.blogg.se
Postat av: Frida

Vilka bra tips :)

Svar: Tack snälla 😊
Amanda Niclasson

2016-08-14 - 11:35:19
Blogg/hemsida: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Julia Svensson

Åh gud så snyggt!!

Svar: Tack😃
Amanda Niclasson

2016-08-14 - 11:52:25
Blogg/hemsida: http://juliasvenssons.se
Postat av: Ridskoleryttarna

Så inspo ju!! Kram

Svar: Tack så mycket 😃
Amanda Niclasson

2016-08-14 - 14:02:57
Blogg/hemsida: http://nouw.com/ridskoleryttarna
Postat av: Ida - På äventyr i Australien

Åh älskar också marin stilen, can't wait tills jag får inreda min egna första lägenhet 😍 Har du någon Pinterest?

Svar: Verkligen, så himla fint!! Absolut, heter bara Amanda Niclasson där :)
Amanda Niclasson

2016-08-15 - 00:28:02
Blogg/hemsida: http://nouw.com/idajosefines

Namn:

E-postadress: (Obligatorisk & osynlig)


Blogg/hemsida:


Kommentar:

Ladda ner en egen bloggdesign gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo